zondag 30 maart 2008

De achtste ronde


Tijdens het avondeten na de wedstrijd Oud Zuylen-SOPSPWEPS’29 bleek nog eens hoe zeer het de technisch directeur ernst was om snel tot zaken te komen met De Hoer over een transfer aan het einde van het seizoen van LSG naar de club uit Oud-Valkenveen. Zijn mobiele telefoon rinkelde voortdurend en uiteindelijk had hij de flegmatieke spits dan zelf aan de lijn. Al snel bleek dat De Hoer er nog altijd wel oren naar heeft om volgend jaar voor SOPSWEPS’29 uit te komen. Natuurlijk de financiĆ«le eisen van zijn manager J.F. waren nog altijd niet gering – zeker niet in het geval van de langdurige verbintenis die de technisch directeur voor ogen had – maar een onoverkomelijk probleem leken die toch niet. Financieel directeur J.B. was eerder in de week nog naar ‘het clubhuis’ geweest met Th.v.B. die nu toch alles op alles leek te zetten om de naam van zijn schoonmaakbedrijf volgend seizoen op het thuisshirt van SOPSWEPS’29 te laten prijken.


‘En daar hangt een prijskaartje aan’, aldus de financieel directeur. ‘Daar is Theo zich verdomd goed bewust van’.


‘Geen NAMEN noemen’, siste de onlangs bij SOPSWEPS aangestelde interim algemeen directeur P.v.O. direct ‘Als zo’n contract ergens nog op af zou kunnen ketsen is het wel als de informatie erover te vroeg in de openbaarheid komt.’

De financieel directeur keek direct verschrikt achterom. Het gezin wat daar zat te eten zag er volkomen debiel uit. Maar een dergelijke dekmantel had BSG eerder gebruikt. Had de Bussumse ploeg niet eerder C. K. als spion op hen afgestuurd? Die had SOPSWEPS veel schade berokkend voordat het uiteindelijk D.K. was geweest die de bewuste C.K. in de bekende Amsterdamse club ARGOS had aangetroffen met de toenmalige voorzitter R.D. van BSG.


‘Ok, nou dan kan alles snel geregeld worden’, hoorde Tom Pieter’, de technisch directeur tegen De Hoer zeggen. ‘Nee, we hebben echt wel gezien dat je de afgelopen weken bij LSG III totaal niet uit de verf komt, maar het bestuur heeft nog altijd vertrouwen in je.’ (...) ‘Ja, alleen de medische keuring zou nog een probleem kunnen worden. (...) Volgende maand, ja. Onze clubarts? Die ken je toch wel, dat is die F.B. ja.’


Het gesprek was afgelopen. Tom Pieter dacht na. Als De Hoer kwam zou die natuurlijk een plaats in de basis opeisen. Hij vroeg zie af ten koste van wie dat zou gaan. M.G. had zich met zijn gedrag in de kantine nogal eens het misnoegen van het bestuur op de hals gehaald maar spreidde in het veld altijd een opmerkelijk vechtlust ten toon. En daar was het bestuur toch gevoelig voor. Tegen Oud Zuylen had ie overigens kansloos verloren maar dat was niet meer dan een incident.


F.S. moest eigenlijk naar de psycholoog bedacht Tom Pieter. De voormalige topscorer en publiekslieveling van SOPSWEPS ging dit seizoen door een diep dal. Het was een publiek geheim dat zijn vrouw bij hem weg was en dat had hem blijkbaar meer aangegrepen dan hij wilde laten merken. Tegen Oud Zuylen wist hij na een mislukte combinatie in de slotfase nog wel wat kansen te creƫren, maar de nederlaag kon hij niet ontlopen.


En dan stond natuurlijk zijn eigen positie nog ter discussie. In navolging van Gaston Taument en Regie Blinker die dat vroeger bij Feyenoord ook plachten te doen, was Tom Pieter regelrecht vanuit de discotheek naar de kleedkamer gegaan. De anderen hadden wel gemerkt dat hij tijdens de warming-up nog lang niet nuchter was, maar hadden er niets van gezegd omdat hij al vrij snel voor 0-1 had gezorgd. Maar als hij had verloren...


Over het verdere verloor van de wedstrijd kon hij weinig zeggen omdat trainer G.P. hem direct na zijn openingsdoelpunt had gewisseld. ‘En je snapt wel waarom’, had die hem op weg naar de kleedkamer nog toegebeten. Tom Pieter had geweigerd op de bank plaats te nemen en was direct naar de kantine gegaan. Daar was het laatste nog niet over gezegd.

88

Klik hier voor een partijtje uit de 8e ronde (wachtwoord vereist).

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig, Burajiru